Under tiden som ratatouillen kokar, sätts köttet in i ugnen, 180 grader, tills innertemperaturen är cirka 55 grader. När köttet vilar ( gärna inlindat i aluminiumfolie ) rör ner 2 dl vin i stekpannan där köttet varit, koka ner, smaka av med lite buljong och red såsen med maizena utrört i det vita vinet
Koka matvetet enligt instruktionerna på paktet, häll av vattnet och låt vetekornen svalna. Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Skrubba och koka potatisarna och låt dem svalna. mindre lammrostbiffar. Marinera lammrostbiffarna i olivolja, örter, vitlök, citronskal och svartpeppar 1 dygn innan de ska tillagas. Koka äggen i 2 minuter och kyl dem
Jag hade en bit lammrostbiff i frysen som jag utgick ifrån, belugalinser har jag aldrig provat på att använda och pumpacrème av butternutpumpa är något jag har hört talats om länge men heller aldrig gjort
Själva tekniken går ut på att grönsakerna får koka i vatten tillsammans med lite smör och socker för att bli glaserade, men själva hemligheten är att när vattnet kokat bort kommer grönsakerna precis vara klara, om man gör helt rätt vill säga
Jag gjorde alltså en gryta på hel fläskkarre och grönsaker som då ungskokas i lergryta. Det handlar om Kalventrecote med murkelsås och Lammrostbiff med bearnaisesås, inte helt fel kan jag säga men dem bilderna och recepten får ni sukta efter till nästa inlägg
Blanda mjölk och grädde i en kastrull och låt koka upp. Hittar du inte lamminnanlår går detta recept alldeles utmärkt att göra på lammfilé eller lammrostbiff istället