Koka lammrostbiff recept

Lammrostbiff med vitlökssmör

Lammrostbiff med vitlökssmör

Sätt in potatisen i ungen medan du bryner lammrostbiffen. Bryn lammrostbiffen några minuter på varje sida i lite olivolja i en stekpanna
Lammrostbiff med ratatouille

Lammrostbiff med ratatouille

Under tiden som ratatouillen kokar, sätts köttet in i ugnen, 180 grader, tills innertemperaturen är cirka 55 grader. När köttet vilar ( gärna inlindat i aluminiumfolie ) rör ner 2 dl vin i stekpannan där köttet varit, koka ner, smaka av med lite buljong och red såsen med maizena utrört i det vita vinet
Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Koka matvetet enligt instruktionerna på paktet, häll av vattnet och låt vetekornen svalna. Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Glaserade grönsaker med lammrostbiff

Glaserade grönsaker med lammrostbiff

Själva tekniken går ut på att grönsakerna får koka i vatten tillsammans med lite smör och socker för att bli glaserade, men själva hemligheten är att när vattnet kokat bort kommer grönsakerna precis vara klara, om man gör helt rätt vill säga
Karr'e i Lergryta

Karr'e i Lergryta

Jag gjorde alltså en gryta på hel fläskkarre och grönsaker som då ungskokas i lergryta. Det handlar om Kalventrecote med murkelsås och Lammrostbiff med bearnaisesås, inte helt fel kan jag säga men dem bilderna och recepten får ni sukta efter till nästa inlägg
Lammentrecot med portvinssås

Lammentrecot med portvinssås

Koka ihop ingredienserna till rödlök, honung, balsamvinäger, riven vitlök och portvin tills hälften återstår