I dagens inlägg lär jag dig hur du kokarkycklingbuljong och hur du fryser in den. Att koka sina egna fonder kan kännas jobbigt, även jag känner så ibland
l kycklingbuljong, buljongtärning eller fond. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
I receptet använder vi oss av en Crockpot eftersom vi tycker det är det smidigaste sättet men det går lika bra att använda en stor gryta och koka buljongen på spisen
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka upp. Kycklingbuljong. Ta upp kycklingen och låt svalna, koka ihop buljongen så den blir mer koncentrerad
Ni får här både det receptet, men också, en bit ner, receptet på en förenklad snabbversion där jag utgår från en vanlig kycklingbuljong eller -fond på tärning eller flaska och sedan förstärker den genom att den kokas med thai-ingredienser
Låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg tillbaka benen och skinnet i grytan igen och låt allt sjuda 6–24 timmar (ju längre du kokar buljongen, desto mustigare och smakrikare blir den)
Koka upp och skumma väl. Sila alltsammans och koka buljongen tills ungefär hälften återstår. Lägg i grönsakerna i grova bitar och låt alltsammans koka 2 - 3 timmar