Blötläggning dagen innan gör att helt och krossatbovete och havre kokar snabbare på morgonen. Men tänker vi lite i förväg och förbereder kan vi lika snabbt få tillgröt som totalt har kokat lite längre och är bättre för magen
Jag blir så skeptisk till att pulvergröt skulle vara hälsosammare än den vi kokar själva och jag tänker också att det måste vara ett under att mänskligheten överlevt före berikad fruktgröt
Krossatbovete måste du först skölja i sil med kokande vatten, sedan blötlägger du på samma sätt. Grötenkokas med blötläggningsvattnet, en nypa salt, kanel och eventuellt lite russin för extra sötma
Låt koka upp och sänk sen plattan. En härlig frukostfavorit är bovetegröt som jag brukar röra ner blåbär och ibland även äggvita i och toppa med osötad mandelmjölk och hemgjort äpplemos eller bara skivat äpple
Frukost på en vardag ska vara enkelt, och personligen har jag inte god lust att göra om proceduren varje dag utan kokar därför extra och värmer bara upp grötentill nästa gång
Det här med att kokagröt på morgonen innan jobbet kan kännas lite överambitiöst, men i effektiv arbetstid tar det ju faktiskt mindre tid än att slänga ihop några mackor… Särskilt den här gröten på krossatbovete, som bara ska kokas någon minut för att sedan tas av från värmen och svälla i lugn och ro medan jag sticker näsan djupt in i garderoben för att hitta något att ha på mig
Koka upp bovetet med vattnet, slå bort det och häll på nytt. Den består av krossatbovete, som i sig inte smakar så mycket, men tillsammans med kanel samt färsk och torkad frukt får den mycket smak
Det är dessutom en perfekt gröt att koka mycket av på en gång, så att en har gröt för flera dagar. Jag använde en blandning av helt och krossatbovete, men gröten är lika god att göra på bara den ena sorten också
Koka sedan upp några dl vatten som du sedan häller över bovetet. Det är lätt att det blir en lång morgon med sen frukost och massa mysigt pysslande i lägenheten då, vilket jag gillar
Skär butternut pumpan i bitar inte allt för tunna, behåll skalet på, stek dom sen på medelvärme tills dom blir bruna och mjuka, blanda i frysta suger snaps och låt dom bli varma salt och peppra
Frukost på en vardag ska vara enkelt, och personligen har jag inte god lust att göra om proceduren varje dag utan kokar därför extra och värmer bara upp grötentill nästa gång
I hop med kolaaktiga mullbär blir den en riktigt god smakkombo. Någon vidare förklaring till den här gröten behövs nog inte, inte mer än att den är otroligt god
I hop med kolaaktiga mullbär blir den en riktigt god smakkombo. Någon vidare förklaring till den här gröten behövs nog inte, inte mer än att den är otroligt god