En av de viktigaste sakerna att tänka på när du kokar kräftor är krondillen. Det är väsentligt att den har bildat fröställning, så att du får med dillfrö som avger aromatisk smak. Ett annat knep är att först koka kräftorna i vanligt vatten. Då får du en fräsch kräftlag när kräftorna sedan går klart i lagen. Allra bäst resultat får du genom att koka kräftor dagen före kräftskivan. Låt dem sedan ligga i den svala lagen och dra åt sig smaker över natten. Här hittar du gott om härliga recept på smakrik kräftlag.
Kokta kräftor håller sig fräscha upp till några dagar i kylen, toppen ifall du vill förbereda dig i god tid innan skivan.
Glöm sedan inte bort alla goda tillbehör till kräftskivan. Servera de goda kräftorna tillsammans med hemlagat bröd, en härlig sallad, västerbottenostpaj och andra godsaker.
Toppkommentarer i koka kräftor
“Bytte ut vit balsamvinäger mot traditionell mörk, vilket funkade bra”
Visa alla 2 kommentarer“Gjorde denna som nyårsvarmrätt- jättegott! Bytte ut lite vatten mot mera grädde och lite mera saffran☺ Enkelt och tydligt recept att följa!”
Se recept