Koka kolasås recept

Koka egen kolasås

Koka egen kolasås

Jag vet att sist då jag kokade "egen" kolasås sa att, det var jätte lätt och jätte gott. Använd sen din egen gjorda kolasås i smeten till dina muffins, i frosting, i macarons, topping på en tårta eller vad annat skoj ni kan komma på
Smarrig kolasås till glass

Smarrig kolasås till glass

Låt det koka upp. En rejäl skopa glass toppad med en smarrig kolasås passar perfekt att avnjuta som dessert en festlig dag som denna
Kolasås på kondenserad mjölk

Kolasås på kondenserad mjölk

Att koka konserven utan att hela burken täcks av vattnen kan medföra FARA. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk
Kolasås

Kolasås

Blanda muscovadosocker och strösocker, sirap och smör i en kastrull, och koka ihop i 5 minuter. Tillsätt grädden och koka i 5 minuter till
Kolasås

Kolasås

Låt koka upp till 115°C grader på medelhög värme. Ingredienser. 2 dl vispgrädde. 1 dl strösocker. 1 dl ljus sirap
Bästa kolasåsen

Bästa kolasåsen

Till efterrätt blev det marängsuisse med kolasås enligt födelsedagsbarnets önskemål. Kolasås är sött men väldigt gott
Kolasås

Kolasås

Låt koka upp och låt. Kolasås är något av det ljuvligaste jag vet. Enkelt att göra, går på några minuter
Kolasås med knäcksmak

Kolasås med knäcksmak

Låt det koka upp. den här goda kolasåsen. Förr i tiden bjöd jag ofta på den här kolasåsen när det vankades dessert här hemma
Kolasås

Kolasås

Att kokakolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Det är ju lillördag och mitt i veckan så varför inte koka den till fikat i eftermiddag, eller spara den till helgen kanske
Kolasås -  Camilla Hamids recept

Kolasås -  Camilla Hamids recept

12,5 dl vispgrädde 2,5 dl strösocker 2,5 msk sirap 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 tsk saltHäll upp alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca 15-20 minuter
Kolasås

Kolasås

Hemmagjord kolasås är så mycket godare än köpt och så slipper man onödiga tillsatser. Det godaste tycker jag är att servera kolasåsen lite varm till vaniljglass
Kolasås med kondenserad mjölk

Kolasås med kondenserad mjölk

Håll koll tills vattnet börjar koka. Vispa ihop för att göra kolasåsen homogen. Sänk värmen lite, men det måste fortfarande koka
Godaste kolasåsen

Godaste kolasåsen

Utgick från receptet till pärlans kolor, och gjorde en kolasås istället. Koka upp socker och glykos till 170 grader och blanda därefter ner det i gräddblandningen
Kolasås och bär

Kolasås och bär

Koka ihop sirap, socker och grädde. Glass med kolasås och frysta bär. Koka några minuter till, tills kolan blir lite tjock
Kolasås med persikor & glass

Kolasås med persikor & glass

Koka samman allt utom persikor & glass. Såsen ska tjockna lite. Värm sedan persikorna i såsen tillsammans med lite av spadet
Kolasås

Kolasås

Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 min. Smula ner saltet. Låt svalna
Kolasås med apelsin

Kolasås med apelsin

Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar, 10-15 min. Vispa ihop grädde, mjölk, juice, socker och sirap i en kastrull