Jag vet att sist då jag kokade "egen" kolasås sa att, det var jätte lätt och jätte gott. Använd sen din egen gjorda kolasås i smeten till dina muffins, i frosting, i macarons, topping på en tårta eller vad annat skoj ni kan komma på
Att koka konserven utan att hela burken täcks av vattnen kan medföra FARA. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk
Att kokakolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Det är ju lillördag och mitt i veckan så varför inte koka den till fikat i eftermiddag, eller spara den till helgen kanske
12,5 dl vispgrädde 2,5 dl strösocker 2,5 msk sirap 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 tsk saltHäll upp alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca 15-20 minuter
Hemmagjord kolasås är så mycket godare än köpt och så slipper man onödiga tillsatser. Det godaste tycker jag är att servera kolasåsen lite varm till vaniljglass
Utgick från receptet till pärlans kolor, och gjorde en kolasås istället. Koka upp socker och glykos till 170 grader och blanda därefter ner det i gräddblandningen