Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)
Lägg ut Teflonväven på den arbetsyta du ska arbeta på efter att sockermassan har kokat upp. Att göra egna hemmagjorda hårda karameller är både spännande och kul att göra, ibland lite svårt och knepigt, men det går alltid åt något håll ( ^ u ^ )
Bjuder på lite karamell med nötter, så här på fredagskvällen, och önskar er en trevlig adventshelg. Karamell med nötter2 dl grädde2 dl sirap1,5 dl socker1 dl grovt hackade paranötter1 dl grovt hackade cashewnötter. Gör så härKoka upp grädde, sirap och sockerLåt koka till 123 grader, rör om då och dåAnvänd en digital kökstermometer, eller gör ett kulprov, fyll ett glas med kallt vatten och häll i lite kolasmet,om du kan forma smeten till en kula är kolan klarTa bort från värmen och tillsätt nötterHäll i en form 15 x 30 cm med bakpapperLåt svalna och skär i bitar 2 dl grädde
Smält smör och socker i en kastrull och låt koka till gyllenbrun färg. Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den med karamell popcorn
Jag kokar mina burkar i vatten som knappt sjuder, det kommer en stor bubbla då och då, och jag brukar även vända/rulla burkarna lite under kokningsprocessen samt att alltid hålla burken täckt av vatten
Innan hösten är slut ska jag koka både mos och chutney på äpplena men jag började med den här kakan. Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena
Låt socker och vatten koka i en kastrull på medelvärme tills det blir en karamell. ) Inte vilken chokladmousse som helst heller utan en underbar variant med salt karamell och lakrits