Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av. Strö över färsk dill innan servering. Vänd och grilla den andra sidan tills det tränger upp köttsaft på ytan
Det är precis vad denna bbq-sås har som får koka länge och innehåller många goda kryddor för att bilda en sås med ett väldigt djup och väldigt kryddiga smaker
Glazen hittade vi ett gammalt numer av Allt om Mat, rabarbersåsen hittade herr Mårtensson inspiration till i Jens Linders bok "Det glömda köket", dock gick det genom en lite makeover innan det hamnade på våra tallrikar
Alla hinnor, senor och annat puts från kött samlar jag i frysen och kokar fond på när det är tillräckligt mycket så färdigputsat kött vill jag egentligen inte ha
Blanda runt kryddorna och klappa in den i köttet. Jag känner på mig att vi kommer att laga den här kycklingen många gånger innan årets grillsäsong är över, för så gott är det
Man kokar dem helt enkelt i buljong innan de läggs på grillen. Tar en stund att koka ihop den, men man kan ju göra en större sats och spara resten i kylen till nästa grillning
Jag gjorde en enklare variant av såsen, med Estragonvinäger istället för att koka en reduktion. Det börjar dyka upp mer och mer gräsbeteskött ute i butikerna nu, den här kom från Hälsingestintan
Denna gången gjorde jag enligt ett nytt marinad recept se nedan och sedan kokade jag en egen glaze. Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden minst 2 timmar innangrillningen. Koka ihop alla ingredienserna i ca 50 min, den skall vara lite seg i konsistensen, smaka av med svartpeppar