Jobb vid datorn och kokatjordgubbssylt. Jo men jag gjorde ju smoothie av jordgubbar åt ungen när vi kom hem så han fick i sig näring, blev tvungen att koka sylt på resten av jordgubbarna jag inte använde
Inte för att jag kommer att lyncha den som gör det, jag köpte köpesylt senast för ett par veckor sedan, men nu ska jag verkligen försöka skärpa till mig på syltkokarfronten
För någon dag sedan kokade jag en stor burk jordgubbssylt. 2 liter färska jordgubbar2 vaniljstänger1 citron (både skal och saft)6 dl syltsocker. Låt koka ca 5 minuter. 6 dl syltsocker
Lägg bär och syltsocker i en rymlig kastrull och låt koka upp på medelhög värme. När sylten kokat klart, ta kastrullen av plattan och häll upp lite av sylten i en liten kopp och häll i natriumbensonat, rör runt tills pulvret är helt upplöst
Fiska upp vaniljstången och lägg den åt sidan, (kan återanvändas om du vill koka lite kräm också. Varva jordgubbar och syltsocker tillsammans med en delad vaniljstång där du skrapat ur fröna
Koka upp. 2 l jordgubbar5 dl syltsocker0,5 dl vattenFnoppa jordgubbarna och skölj dem noga. Rör i syltsockret och låt koka i ca 10 min. 5 dl syltsocker
Min absoluta favoritjordgubbssylt är denna men eftersom jag har en väldigt liten frys så gick det bara in en omgång sylt där och jag köpte ju som jag skrivit tidigare en massa jordgubbar tidigare i veckan så det fick bli kokt sylt också
Koka alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Jordgubbssylt. Sylten ska koka tills jordgubbarna börjar bli transparenta och vätskan börjar tjockna till och bli lite geleaktig på ytan