Koka hummer levande recept

Att koka en levande hummer till nyår

Jag hade sovit riktigt illa natten innan och bävade för att stoppa en levandehummer i kokande vatten
Kokt hummer från Smögen

Kokt hummer från Smögen

Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron. Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock
Hummer thermidor

Hummer thermidor

Koka upp tillsammans med lagom med vatten i en stor kastrull och stoppa ner humrarna en och en. Skär hummerköttet i tärningar
Hummer, kokt färsk

Hummer, kokt färsk

När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Då bedövas den och dör snabbt, men stjärten kan slå några gånger ändå och stänka kokande vatten
Kokt hummer

Kokt hummer

Koka upp vatten, salt och socker. Kontrollera att hummern är levande och väl rengjord. Ta upp hummern med hålslev
Rötter från Rötter och en vegosoppa

Rötter från Rötter och en vegosoppa

Ibland slår jag knut på mig själv och kokarlevande humrar, sous-vide lagar hjortfiléer och mixtrar med mousser
Skaldjursmiddag

Skaldjursmiddag

Efter ett trevligt besök hos Feskarn, tog vi oss hem helt utan erfarenhet av att tillaga levandehummer
Hummerglass på örter

Hummerglass på örter

Vispa upp socker med äggula lätt och koka upp hummercoulis och grädde. Doppa humrarna i kokande vatten och låt koka I minut
Hummersoppa

Hummersoppa

Häll i grädden och hummer fonden och låt det koka en stund till. Sila av fonden och låt koka upp och reduceras till hälften
Stockholm Food Week 2017, dag 2

Stockholm Food Week 2017, dag 2

Humrarna kommer levande till Hötorgshallen och sedan kokas de på plats. Under hela Stockholm Food Week har Hav förresten bra pris på amerikansk hummer
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Har varit knäckt hela veckan så igår kväll tappade jag upp ett varmt bad och tände lite levande ljus

Hummer - västerhavets konung

400 g kokas. 700 g kokas. Smaklig måltid. ca 1½ - 2 dl p. 10 liter vatten. ca 9 minuter och. ca 13 minuter S
Kokt hummer

Kokt hummer

Lite för magstarkt för mig med att sätta kniven i dom levande så jag fegade ur och kokade dom först. Kokahummer är något som jag lyxigt nog fått göra många gånger under tiden vi bott i Frankrike

Hummer à l´Armoricaine

 Koka upp vatten, vin och hummerfond. Koka upp och låt sjuda några minuter. Vänd hummern och skär bakåt från det påbörjade snittet