Koka havskräftor recept

Kokta havskräftor

Kokta havskräftor

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Låt koka de stora kräftorna i 8 min. 1 kg havskräftor. Lägg i kräftorna och se till att dom täcks med vattnet och fort på med locket
Koka fond på havskräftor

Koka fond på havskräftor

Extra duktiga, då vi sparade alla kräftskal som kokades ihop till en ljuvlig fond idag. I lördagskväll rasade vansinnesstormen utanför knuten, samtidigt som vi satt framför brasan & mumsade i oss havskräftor från Falkenberg
Kokta havskräftor

Kokta havskräftor

Att kokahavskräftor själv är mycket enkelt. Antingen kokar jag dem bara med rikligt med havssalt och en halv citron eller så får de lite mer smak med Medelhavstoner som här
gratinerade havskräftor!

gratinerade havskräftor!

Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen.  . Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Vitlöksgratinerade havskräftor

Vitlöksgratinerade havskräftor

Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. 4-8 st kokta havskräftor (beronde på storlek)125 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör1⁄2 dl finhackad persiljarivet skal av en halv citron2-3 vitlöksklyftor, pressade1⁄2 tsk salt1 krm sambal oelek. 4-8 st kokta havskräftor (beronde på storlek)
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Dela på havskräftorna. Lägg havskräftorna med snittet och smöret uppåt, omlott på ett ugnsfast rostfritt fat, panna eller keramikfat
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Klyv havskräftorna längs med. Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Stek kantarellerna och löken i en stekpanna tills vätskan från svampen har kokat in. Dela havskräftorna på längden

Koka egna kräftor

Lyxpaella med havskräftor och hjärtmusslor. contentcontent. Servings. 6. Cook Time. 35 Min. Soppgryta med albóndigas
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

(Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen. 12 havskräftor, färska, okokta. 12 havskräftor, färska, okokta salt några kvistar färsk dill, fint hackad några kvistar persilja, fint hackad 100 g smör 4-6 klyfta vitlök, pressade 0,5 dl olivolja
Pankofriterade havskräftor

Pankofriterade havskräftor

Koka svartpepparkorn i vatten, sila av dem och upprepa en gång. Koka ihop apelsinsaft och -skal med det vita vinet och apelsinjuicen

Koka kräftor

Så vi drog till landet med ett gäng kräfot och kokade upp dem. Lägg i kräftorna i den stormkokande lagen