Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Låt koka de stora kräftorna i 8 min. 1 kg havskräftor. Lägg i kräftorna och se till att dom täcks med vattnet och fort på med locket
Extra duktiga, då vi sparade alla kräftskal som kokades ihop till en ljuvlig fond idag. I lördagskväll rasade vansinnesstormen utanför knuten, samtidigt som vi satt framför brasan & mumsade i oss havskräftor från Falkenberg
Att kokahavskräftor själv är mycket enkelt. Antingen kokar jag dem bara med rikligt med havssalt och en halv citron eller så får de lite mer smak med Medelhavstoner som här
På en häll kokar även vätskan lättare bort varför det alltid krävs lite extra. Havskräftorna är ju redan färdigkokta och ska därför bara ta smak och bli varma
Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. . Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. 4-8 st kokta havskräftor (beronde på storlek)125 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör1⁄2 dl finhackad persiljarivet skal av en halv citron2-3 vitlöksklyftor, pressade1⁄2 tsk salt1 krm sambal oelek. 4-8 st kokta havskräftor (beronde på storlek)
Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 619 8 stora kokta eller råa havskräftor
(Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen. 12 havskräftor, färska, okokta. 12 havskräftor, färska, okokta salt några kvistar färsk dill, fint hackad några kvistar persilja, fint hackad 100 g smör 4-6 klyfta vitlök, pressade 0,5 dl olivolja