Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Ekologiska apelsiner handlar det om idag som jag kokade hela och mosade. Ofta blir det havregröt, men imorse var det speciellt, havregröt med mycket apelsinsmak
Koka upp och låt koka på svag värme i ca 3 min, rör om då och då. Alla som har sett Rune Andréassons kloka klocka vet hur viktigt det är med regelbundna matvanor
Koka upp vattnet till skållningen och häll det över havregrynen som mätts upp i en degbunke. Smula ner jästen över den ljumma havregröten (viktigt att det fått svalna för jäsningens skull) och tillsätt fingervarm mjölk
Detta kokas i en kruka på kakelugnsglöden under det man då och då rör däri. God havregröt med kanel. Koka alltsammans i kastrull till en gröt, som serveras med mjölk och färska eller torkade bär
Därför järnberikas den industritillverkade gröten, och just detta används ofta som ett argument till varför man ska ge köpegröt istället för att koka egen
Om du har överbliven mat, kan detta mos också användas som en sås för vuxna till viltkött (eller – eventuellt – även kyckling, även om min man och jag inte var helt överens om detta) eller blandas i havregröt som en frukt topping
Detta kokas i en kruka på kakelugnsglöden under det man då och då rör däri. God havregröt med kanel. Koka alltsammans i kastrull till en gröt, som serveras med mjölk och färska eller torkade bär
Detta kokas i en kruka på kakelugnsglöden under det man då och då rör däri. Havregröt med kanel. Koka alltsammans i kastrull till en gröt, som serveras med mjölk och färska eller torkade bär (bild
Eftersom jag vet hur bra havregryn är för magen tackade jag ja till ett provpaket med olika havreprodukter, tänkte jag kanske kunde få tips på komplement till fiberhavregrynen jag brukar koka min gröt på till frukost
Nu när hösten är i full gång har jag börjat laga havregröt på morgonen, smarrigast tycker jag att det blir när russin och dadelbitar får ligga och gotta sig i gröten så att de sväller och blir saftiga och goda