Koka alltsammans i kastrull till en gröt, som serveras med mjölk och färska eller torkade bär (bild. Detta kokas i en kruka på kakelugnsglöden under det man då och då rör däri
Äppelsorten jag använde, både till kokningen och som topping var Jonagold. Behöver du köpa äppeljuice till den här gröten föreslår jag en frisk fin äppeljuice som inte är så söt
Därför järnberikas den industritillverkade gröten, och just detta används ofta som ett argument till varför man ska ge köpegröt istället för att koka egen
Cashewmjölk tjocknar när den kokas och sedan får svalna av (kan användas till chokladpudding till exempel) men denna gången har jag dessutom lite kokosolja för att få ytterligare lite stabilitet i den
Min favorit är nog att först låta grötenkoka upp och bli en gröt, sedan tillsätta ett helt ägg. Kan säga att det var just detta trix som fick mig att börja äta gröt
Ersätt all vätska eller en del med lite av den här när du kokargröt och du får en nötig och söt bismak som träder fram - väldigt gott och håller ner energimängderna en del eftersom du lätt kan utesluta riktiga nötter på gröten
Så gott till gröten, på mackan, med lite mjölk, i kakor. Jag behöll mitt äppelmos osötateftersom jag tyckte det var lagom syrligt, men vill du ha det sötare så är det bara att röra ner valfri sötning
När det kokar, häll sakta ner polentan lite i taget somtidigtsom du rör om. För bästa krämighet, tillsätt den sista decilitern vatten, låt koka in, och tillsätt sedan mjölken och låt koka in