Skala och koka potatisen, knappt mjuk, i lättsaltat vatten. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Koka som vanlig potatis. Sej med en ugnsbädd av äpple, ärter och dill samt currymos (3 portioner). 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block)
Skala och koka potatis till fyra personer. Jag väljer ofta sej till vardags. Skär 600-700 gram färsk sej i fyra portionsbitar. Smaksätt såsen med 2 msk hackad persilja (fryst går utmärkt), salt och nymalen svartpeppar. Låt småkoka ca 15 minuter. 600-700 gram färsk sej
Koka upp lagalätt, vatten och hummerfond i en gryta. Tina fiskbitarna om de är frysta. Koka upp. Tillsätt potatisarna i bitar och koka dem mjuka, ca 5 minuter. 400 g sejfilé
Lägg i tomatpurén, grädde och spenat och låt koka upp och sjuda några minuter. Lägg de frysta fiskblocken i en ugnsform, salta och vitpeppra och häll över röran
Koka upp vatten i en stor kastrull. Den går utmärkt att frysa och kan vara fryst ganska länge. Det kan även vara bra att tänka på hur bra frukten står sej
färsk hackad koriander – hälften att koka med på slutet, resten till servering/dekoration. Curryn blev mycket god och uppskattad runt bordet, den serverades med ris och jag valde att ha grönsakerna i den i form av fina frysta ärtor men det är även gott att servera en sallad eller nykokta grönsaker till
I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
Picka några små hål i skinnet med en nål för att undvika att det spricker när du kokar den. Nåväl, det hela löste sej ändå som tur var, här har ni showen "The making off the fläskkorv"
Rör samman crème fraiche och vin i en gryta, smula ner buljongen och låt det koka upp. Lägg ner det frysta fiskblocket och citronskalet och sänk värmen så det sjuder lite försiktigt
Börja koka tillbehör som potatis och kålrot. 500 gram färsk eller fryst vit fisk som sej, kolja eller torsk. 1400 gram gröna ärtor att koka. 14 klyftor citronTina fisken om den är fryst