Hummern får inte koka, då blir den lätt seg. Koka upp vatten och lägg i tomaterna. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på frysthummer
Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Han fick med sig 3 st hem varav vi fryste in 2 st för att ha till hummersoppan vi brukar göra på nyår. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond. Låt koka upp och koka 20-30 min
Häll i vinet och grädden och låt det koka upp under omrörning. Om du har köpt en förkokt frysthummer, se till att lägga fram den i tid så den får tina långsamt
När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Då bedövas den och dör snabbt, men stjärten kan slå några gånger ändå och stänka kokande vatten
Slå på vinet och låt det koka in. humrar (frysthummer går också bra. Dela hummern och krossa klorna. Koka makaroner tills de är al dente (gärna lite i underkant – de kommer lagas färdigt i ugnen) Slå av och ställ åt sidan
Jag använder hummer- och skaldjursfonder till jättemycket. 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer. Häll på vin och vatten tills det knappt täcker och koka i ca 15 minuter. 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer
Koka potatisen mjuk i vatten. 1 Tina fisken om den är fryst. Koka i mitten av ugnen i 200º ca 10 minuter, lite längre om filéerna är tjocka. Koka upp under omrörning och sjud sedan ca 3 minuter. Garnering 1 Garnera med klor eller halvor av stjärten från hummern och sparrisknoppar. 1 kg färsk eller fryst, tinad hummer