Honungsglaserad brysselkål är både nyttigt och gott och kan ätas utan dåligt samvete. Tycker du brysselkål är så där halv-gott så tycker jag att det här är värt att prova
Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare. Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare
Lägg i brysselkålen och häll på grädden. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk. 500 g brysselkål
På den mat- och vinprovning vi deltog vid under mässan i Stockholm fick vi smaka på en soppa gjord på mandelpotatis och brysselkål som var bland det absolut godaste jag ätit i soppväg
pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. Lägg smöret i stekpanna och fräs lök, svamp och brysselkål tills allt gottat ihop sig, salta och peppra
Grunden till den här soppan är den buljong som blev över efter att jag kokat in lax. limeaioliOm du använder fryst fisk och räkor, så börja med att tina dem
Låt koka ihop. Ansa den färska brysselkålen (den frysta behöver inte ansas), bryn på medelhög värme i panna, salta och peppar och ringla lite honung över
Ha i champinjonerna och löken och låt det steka tills vätskan som svampen ger ifrån sig har dunstat (om du använder fryst svamp är det bättre att tillsätta oljan efter det att vätskan kokat bort)
De ska bara mjukna lite, och får absolut inte kokas mosiga. Innehållsrik, lite lyxig och väldigt god är den här vegogratängen, som består både av färska och frysta grönsaker