Koka fryst brysselkål recept

Honungsglaserad brysselkål

Honungsglaserad brysselkål

Honungsglaserad brysselkål är både nyttigt och gott och kan ätas utan dåligt samvete. Tycker du brysselkål är så där halv-gott så tycker jag att det här är värt att prova
Brysselkåls sallad

Brysselkåls sallad

Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare. Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare
Karamelliserad brysselkål

Karamelliserad brysselkål

Häll på misoblandningen och låt fräsa tills vätskan kokat in. Ansa brysselkålen och skär dem på hälften om de är stora
Brysselkål med Apetina

Brysselkål med Apetina

Kokabrysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst. Fräs brysselkålen i smöret i en panna 2 – 3 min. 500 g brysselkål

Brysselkål i saffransgrädde

Lägg i brysselkålen och häll på grädden. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk. 500 g brysselkål
Soppa med mandelpotatis och brysselkål

Soppa med mandelpotatis och brysselkål

På den mat- och vinprovning vi deltog vid under mässan i Stockholm fick vi smaka på en soppa gjord på mandelpotatis och brysselkål som var bland det absolut godaste jag ätit i soppväg
vegetarisk pytt med brysselkål, svamp och gröna linser

vegetarisk pytt med brysselkål, svamp och gröna linser

pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. Lägg smöret i stekpanna och fräs lök, svamp och brysselkål tills allt gottat ihop sig, salta och peppra
Vegetarisk lasagne med champinjoner och brysselkål

Vegetarisk lasagne med champinjoner och brysselkål

Ha i champinjonerna och löken och låt det steka tills vätskan som svampen ger ifrån sig har dunstat (om du använder fryst svamp är det bättre att tillsätta oljan efter det att vätskan kokat bort)