Koka upp skyn. Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. Koka i ca 10 minuter. 1 kg nätad fransyska
Låt allt koka i ca 1 ½ tim. Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
Häll av och sila spadet kokspadet som fransyskankokat i. Kokar ned spadet till hälften. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Häll på vinet och koka ur pannan. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten. Koka ner buljongen ca 10 min. Koka upp och låt sjuda ca 2 min. 1 Scan fransyska, ca 1 kg
Tillsätt grädde, koka upp. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
1 bit fransyska. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bit fransyska
Förkoka i lättsaltat vatten till dess att den nästan är klar. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Högrev och fransyska har hittills varit mer tilltalande än svans och tunga…Men som kock ska man lära sig laga allt och i dessa nose-to-tail-tider (använda hela djuret-tider) är det nu dags för oxsvansen
På med lock och låt sjuda/småkoka på låg värme i flera timmar, tills det känns mört. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
koka upp, red med maizena redning. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
1 kg fransyska. Koka ihop och tillsätt 1 msk koncentrerad oxfond. 1 kg fransyska. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos