Koka fläsklägg utan ben recept

Ugnsstekta fläsklägg

Koka upp buljong, vatten, lagerblad, pepparkorn, chili och tomatpuré. Jag fick en vansinnig craving för fläsklägg idag
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Koka upp vatten i en gryta. rimmat fläsklägg. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp
Ugnsstekt Fläsklägg...

Ugnsstekt Fläsklägg...

-P Idag blev det åter igen husman till söndagsmiddag men kanske inte den vanligaste rätten utan rostat fläsklägg
Fläsklägg med hemlagat rotmos

Fläsklägg med hemlagat rotmos

Koka upp vatten och tillsätt salt (inge salt om du använder rimmad lägg. Färsk fläsklägg. Lägg i köttet och koka upp
Fläsklägg med rotmos och senap

Fläsklägg med rotmos och senap

Jag väljer att koka rotmos på hälften kålrot och hälften potatis, moset bli lite mildare och jag tycker det blir lite allround så det passar till alla
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Låt koka upp och skumma av väl. spadet från fläskläggen. Servera moset med fläskläggen och olika sorters senap
Fläsklägg med Lök & Senapssås - Recept

Fläsklägg med Lök & Senapssås - Recept

Vispa ner mjölken lite i taget och låt koka upp under. Fläsklägg i Crock-Potten. 5 kg rimmad fläsklägg (benfri och nätad). låt fräsa på låg värme 15-20 min utan att det bränns
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Koka upp och skumma av. Gör så här Skölj fläskläggen i kallt vatten, lägg i en gryta och täck med vatten
Ugnsstekt fläsklägg och nytt kokbokskontrakt

Ugnsstekt fläsklägg och nytt kokbokskontrakt

Koka upp grädden och skyn, låt såsen puttra tills den blivit tjock. Ugnsstekt, rimmad fläsklägg 2-3 port. 1 nätad fläsklägg på ca ½ kilo. Ugnsstekt, rimmad fläsklägg 2-3 port. 1 nätad fläsklägg på ca ½ kilo
Kryddkokt fläsklägg

Kryddkokt fläsklägg

Om fläsklägget är väldigt saltrimmat så bör det lakas ur i färskt vatten några timmar eller över natten (i kylskåp så klart), annars kan det kokas på en gång i osaltat vatten
Fläsklägg!

Fläsklägg!

Häll i en skvätt vin till och låt koka ner tills du är nöjd med smak och konsistens. Han tog bort skinnet på läggen, men gör er inte av med dem utan spar de och lägg de i botten på ugnsformen
Fläsklägg med rotmos.

Fläsklägg med rotmos.

Här kan ni läsa om hur man kokarfläsklägg från en som verkligen har koll - Kryddburken. Koka upp och skumma av