Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Smula osten och strö över rödbetorna. Kokarödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbetor
Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Strö osten över rödbetorna. Kokarödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbeta
Koka betorna i lättsaltat vatten. Sen började vi fundera över om vi inte skulle kunna kombinera de färskarödbetorna med feta utan att gratinera i ugnen, som vi oftast gör
Passa på att även börja koka potatisen,. Tänd grillen, om man väljer att steka falukorven istället, var snål på fettet annars kan det bli för mycket med smöret från rödbetorna
När rödbetornakokat klart, kyl dem i kallvatten och skala dem. Har du inte ätit färskarödbetor ännu är det hög tid att njuta av primörena, en god getostkräm till en en fullträff
Så att har kommer ytterligare en rätt med rödbetor. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönor och rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
Koka betorna i lättsaltat vatten. Just idag blev det dock inga rester utan helt nya små söta rödbetor. Borsta försiktigt rödbetorna rena och skär av blasten
Idag blev det en härlig sallad med rödbetor som fanns kvar från förra veckan. ca 500 gram färskarödbetor. Koka betorna med skal tills de är mjuka, ca 1 timme, spola dem sedan i ljummet vatten. ca 500 gram färskarödbetor
Kokarödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färskarödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färskarödbetor
Koka dem mjuka. Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter. 1 ½ kg färskarödbetor. 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokatrödbetorna)