Dela katrinplommonen i halvor. Tillsätt äpplen, katrinplommon, ingefära, buljongtärning och vatten. 3-4 portioner600 g fläskfilé2 röda äpplen10 katrinplommon4-5 cm färsk ingefära1 köttbuljongtärningCa 3 dl vattenSmör eller oljaSalt, pepparSkär bort eventuella hinnor från fläskfilén. Låt koka upp och sjud sedan tills köttet är genomstekt och såsen mörk och mustig 10-15 minuter. 10 katrinplommon
färska körsbärstomater (beroende på om det finns fräscha i affären). Tillsätt kanelstänger, lagerblad, hälften av katrinplommonen, vatten så att det täcker köttet helt (utan att överskrida maxgränsen för tryckkokaren förstås) och buljong/fond
Jag har haft en riktig slöardag (förutom att jag har kokat päronmarmelad, ugnsstekt en skinkstek och skurat duschen), så jag fick vila en timme extra och det var ju inte helt fel
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Smaken är nyanserad, kryddig, lite stram med rostad fatkaraktär med inslag av körsbär, örter, plommon, tobak och kakao
Jag tror de flesta associerar plommonkräm med katrinplommon, men det går finfint att koka kräm på färskaplommon - den får en frisk smak, röd-orange färg och bäst av allt