kokaketchup,. Ta i tomaterna och vattnet och låt det koka upp. Vad är då poängen med att göra sin egenketchup när det finns bra ketchup att köpa, kanske det är någon som tänker nu
-Skit också, ketchupen är slut. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min 5 minuter. Låt ketchupen kallna ÄT 5 st mogna tomater
Koka upp. Jag inspirerades av detta men gjorde som vanligt en lite egen variant. I nättidningen Baka fanns det i helgen ett recept på hemgjord tomatketchup, på deras Facebooksida
Koka socker och vatten till en lag och låt den kallna. Receptet var egentligen skrivet för en större sats där man bara gör röda bär, så jag har omarbetat det för en mindra mängd bär som man delar i två lika stora delar och färgar i grönt och rött
Att göra sin egenketchup tar lite tid, men är inte ett dugg svårt. Ketchup brukar ofta betyda en halvtrist, seg och onaturligt röd röra som smakar mer socker, ättika och konserveringsmedel än något annat
Koka upp äppelcidervinäger, lagerblad, kanel, kryddnejlikor och rå-/rörsocker i en kastrull. Våra barn vill ofta ha ketchup utan att de egentligen gillar smaken så mycket
Koka upp vatten i en kastrull. Istället för färdigköpt ketchup - gör din egen tomatsås med lite sting. I minnet hade jag hamburgare med salvia som Ernst gjorde i TV-rutan i somras och blev så himla sugen
Caroline Dafgård Widnersson tog sig ett år för att rosta, fermentera, mixa och koka för att hitta de bästa och naturliga sätten att göra de goda asiatiska såserna, buljongerna och såserna
Häll på två burkar krossade tomater med lite ketchup eller tomatpuré och låt det koka ihop. I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n
Använd en rejäl kastrull så att du kan koka ihop och röra ordentligt. Nu ska du göra din egen. Ingredienserna ovan är vad jag la i från början med jag slängde ner lite mer ketchup, fond och kryddor
Jag lagar min egen efter ett recept som jag hittat på bloggen 56kilo. Det bästa med detta är att du kan koka det i slow cooker eller i ugnen på 100 grader i 6 timmar. 1 dl ketchup som är steviasötad. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. låt koka i 6 timmar i slow cooker eller i ugnen på 100 grader. 1 dl ketchup som är steviasötad