Lägg tre bär på varje del och rulla sammanså att det blir ett rör och stäng ändarna. Chokoladsås Koka upp grädden, ta kastrullen av värmen och tillsätt resten av chokladen (1
Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet. Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet
När jag var liten åkte familjen ibland ut i skogen och plockade blåbär, lingon och hallon. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Lingondricka 1 kg bär 500 gram socker 3 dl vatten 1 krm natriumbensoat ger ca 1,5 liter lingonsaft Mosa ihop de rensade bären med socker i en gryta och tillsätt vatten. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. 1 kg bär
Nu är det björnbärstider. Våra buskar är överfulla av svarta stora bär. Rensa och skölj bären. 300 g björnbär. Häll bär, socker och kryddor i en kastrull och låt allt koka 5-10 min. 300 g björnbär
I år kokade jag marmelad av bären - en egen kombination av krusbär och kiwi som blev väldigt god. Syltsockret är tacksamt när man kokar marmelad, tycker jag
Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart. När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt
Och en bärsås är perfekt att koka när man har en mindre mängd bär att ta reda på. Jag släntrar ut i trädgården och plockar ett par tomater här och några björnbär där