Koka apelsinmarmelad kanel skal recept

Dagens recept: Apelsinmarmelad

Dagens recept: Apelsinmarmelad

Koka upp vattnet och häll det hett över frukten. Skala grapefrukten och citronen med potatisskalare. Apelsinmarmelad och apelsinsaft är en trevlig present att både ge bort och få
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

(I det ursprungliga receptet hade man också finstrimlat skalet av två apelsiner, kokat strimlorna som hastigast i vatten, sköjt dem i kallt vatten och sedan tillsatt till såsen på slutet

Recept: citrusmarmelad & nötbröd

Skulle den bli för hård/för rinnig är det bara att koka upp den igen, antingen med mer vatten eller lite, lite längre för hårdare konsistens

Apelsinmarmelad med fikon & kanel

· Använd ett zestjärn att mejsla ut fruktskalet från tre apelsiner, endast det orangea skalet. Man får lite julkänsla när man känner smak av fikon och kanel