Koka anklår recept

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Koka sellerikuberna och vitlöksklyftorna i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Även vi hade införskaffat två ankor som styckades i förrgår, skrovet fick koka för sig, låren rimmades till confit och brösten marinerades till pastrami (tillagades ikväll för inmundigande imorgon eller på lördag)
Ankrillettes med syrlig rödkål

Ankrillettes med syrlig rödkål

Koka upp vinäger och rårörsocker, koka tills sockret löst sig. Gnid in anklåren med salt och socker, låt gärna ligga över natten
Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. Lägg sedan på anklåren med skinnsidan upp och låt gå ytterligare 30 minuter tills skinnet börjar få färg. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Ankconfit med savojkål och lök

Ankconfit med savojkål och lök

Koka pärllöken mjuk i smör och vatten. anklår. Blanda socker och salt, gnid in anklåren med blandningen och ställ kallt 12 timmar. Koka upp ankfonden och vispa i 2 msk ankfett, smaka av med salt och peppar
Cassoulet

Cassoulet

Koka bönorna tillsammans med löken och lagerbladen, ta upp lök och lagerblad och sätt åt sidan. Låt koka en halv timma
Konfiterat anklår

Konfiterat anklår

Testade mg på något nytt i helgen- konfirerat anklår. Jättegott, men anklåret var lite torrt så nästa gång ska jag nog försöka hitta ankfett på burk och lägga i lite extra i pannan, annars var det riktigt gott och smakrikt
Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

(I det ursprungliga receptet hade man också finstrimlat skalet av två apelsiner, kokat strimlorna som hastigast i vatten, sköjt dem i kallt vatten och sedan tillsatt till såsen på slutet

Confit de Canard m apelsin

Koka potatisen medan anklåren är i ugnen. Koka på låg temperatur tills vätskan reducerats till hälften- Låt svalna och sätt in i kylskåp
Enkel pastasås med lövbiff och soltorkade tomater

Enkel pastasås med lövbiff och soltorkade tomater

Koka pastan under tiden. Ofta lägger jag ut recept på mer fancy pants recept men det är inte så att jag en vanlig vardagskväll ställer mig och gör paella eller konfiterade anklår utan när jag kommer hem från jobbet vill jag ofta att det ska gå snabbt, vara gott men ändå lagat från grunden