Koka fisken färdig och vänd den någon gång. Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaskapollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull och lite röd chili för smakens skull. ALASKAPOLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 4 bitar ryggfilé av Alaskapollock eller annan vit fisk1 msk smör, 1 msk olja 2 dl vatten 1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång10-20 brytbönor eller andra bönor1-2 cm röd chili eller lite chilipepparsalt, svartpeppar1-2 tsk maizena potatis efter matlustenblomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre
Koka upp marinaden och låt den sjuda några minuter. Sök MatSkap på MARINERAD VITFISKEtt nytt försök med alaskapollock för att se om man kan påverka konsistensen slog väl ut
382 kcal54,8 g protein12,7 g fett11,8 g kolhydraterFiskgratäng med räkor och dill, 4 port400 g fryst fiskblock (jag hade AlaskaPollock)salt, vitpeppar500 g räkor med skal (köpte frysta som jag tinade på hushållspapper på fat i 2 timmar)2 msk smör3 msk vetemjöl5 dl mjölk½ dl fryst dillsalt, vitpeppar1 dl riven ost1. Låt koka upp och sjuda 3-5 minuter. 400 g fryst fiskblock (jag hade AlaskaPollock)salt, vitpeppar
När grönsakerna mjuknat något, tillsätt krossade tomater, vitt vin, fiskbuljongtärning, hummerfond, dill samt saffran och låta koka i cirka tio minuter
Under tiden kokade jag upp hericon verts och gjorde en "sallad" på gurka, fetaost, ananas, salt och lite chiliflakes =) Maken fick pasta till sin fisk men den hoppade jag
4 portioner 8,8 g kolhydrater per portion Du behöver 1 burk ajvar relish (mild)1,5 dl creme fraish1 dl grädde 1 tärning fiskbuljong500 g alaskapollock eller torsk Salt, vitpeppar Gör så här 1. Koka ihop ajvar, creme fraish, grädde och fiskbuljong 2. 500 g alaskapollock eller torsk Salt, vitpeppar Gör så här 1. Koka ihop ajvar, creme fraish, grädde och fiskbuljong 2
Den ska ju koka färdig. Fyll på med mer vatten om det kokar in för mycket. Sådana finns redan av Alaskapollock i portionsbitar i 1-kilos förpackning av ett känt märke men inte i alla affärer. Täck med lock och koka fisken färdig ca 10 minuter
Koka potatisen. AlaskaPollock. Lägg i smulad buljongtärning och koka upp under omrörning. AlaskaPollock. Här är en variant på fiskgratäng som jag gjorde för ett tag sen, jättegott