Nu börjar äggen närma sig hårdkokta. Koktider. Läggförsiktigt i äggen med hjälp av en sked. Ultimata koktiden för att hacka ner i till exempel grabbröra och gubbröra
Vissa gillar hårdkokta, andra löskokta medan andra vill ha lite krämiga. Men det kan vara klurigt att få den rätta konsistensen på ägget, ibland blir det för löst och ibland för hårt
Låt inte överkoka. Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop. Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också
Jag har gjort många puddingar i mina da'r men aldrig kokat makaronerna i mjölk (snabbstuvat) som Mannerström gör utan bara kokat dem i vatten innan jag lägger dem i formen
Då är det bara att ta upp en sådan här liten färdigkokad påse, slanta ned de grönsaker, bönor, quornbitar eller slantad sojakorv man hittar i kylen tillsammans med lök och vitlök plus kryddorna man är sugen på för dagen
Om du ska koka många ägg på en gång, som till påsk, kan det vara lämpligt att först knyta in äggen i en handduk eller att lägga dem i en korg (t ex en salladskorg) och sedan försiktigt sätta ned denna i det sjudande vattnet