Kok saft recept

Saft på rallarros

Saft på rallarros

1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
En jädra massa saft

En jädra massa saft

Efter kokandet hällde jag allt igenom en sil och pressade ut vätskan. Saft på klarbär blir kanon. Det gjorde morsan och så här gjorde jag saften
Citroncheesecake

Citroncheesecake

Häll ner resten av citronsaften. Vänd ihop grädde, äggsmeten försiktigt och häll långsamt i citronsaften tills allt blandats ihop till en luftig smet
Morotssoppa med ingefära och chili

Morotssoppa med ingefära och chili

Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp
Aioli på tre sätt

Aioli på tre sätt

Tvätta limen, riv skalet fint och pressa ut saften. Blanda ner saft och skal i aiolin. Blanda ner chili efter smak i aiolin tillsammans med citronsaft och chilisås
Per Morbergs Pavlovatårta

Per Morbergs Pavlovatårta

Koka upp vatten i en stor kastrull. Pressa ur saften och riv skalet från två av dem fint. Blanda saften från alla citronerna med mjukrört smör
Honungslackad kassler

Honungslackad kassler

Blanda honung, soja, ingefära och citrussaft i en kastrull. Låt lagen småkoka ca 20 minuter under omrörning. saft av 1/2 citron + 1/2 apelsin
Kronprinsessans dessert

Kronprinsessans dessert

Koka upp vatten, socker och limesaft. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde
Lemon curd

Lemon curd

Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör
Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Blanda majonnäs med citronskal och saft. 0,5 citron, saft och skal. 2 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vatten
Phad thai

Phad thai

Häll i de vispade äggen och blanda med nudlarna till allt är kokt. Häll i nudlarna och blanda och sedan rör i limesaft, fisksås och farinsocker och koka i ca 2 minuter
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Blanda citronsaft, strösocker och 100 g vatten i en kastrull. Koka upp del 1 och häll det över del 2 blanda väl och sen tillbaka i kastrullen. Koka upp strösocker och vatten till 121 grader. 150 g saft från citron (1,5 dl)
Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

10,5 citron, saft och skal. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Tacopaj med crème fraiche

Tacopaj med crème fraiche

Fortsätt med skal och saft från en limefrukt. 1 lime, skal och saft. Pajfyllning 500 g nötfärs 1 påse tacokrydda 1 lime, skal och saft 1 chili 1 kruka färsk koriander 1 gul lök 1 kvisttomat 4 dl crème fraîche 150 g lagrad ost, riven