Kok fisk recept

Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning
Fisk i ugn med dill

Fisk i ugn med dill

Rensa och filéa fisken. Lägg fisken i smörad kastrull. Lägg på lock och sjud fisken 5-10 minuter. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 dl fiskbuljong. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar
Krispig fisk med småpotatis och dipp

Krispig fisk med småpotatis och dipp

Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper
Fisk katsu med krämig kålsallad

Fisk katsu med krämig kålsallad

Till servering4 port japanskt ris, nykokt 1 citron, i klyftor. 4 bitar torskfilé (à 150 g) 1,5 dl vetemjöl 2 ägg, uppvispade 3 dl pankoströbröd salt neutral rapsolja, till stekning
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

Njut detta med kokt potatis och morotssallad. Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken
Moilee fisk

Moilee fisk

500 g vit fisk (t. ex torsk eller sej) 4 msk rapsolja 14 curryblad 6 cm färsk ingefära, finhackad 2 rödlökar, finhackade 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade 6 klyftor vitlök, finhackade 2 tomater, finhackade 1,5 tsk salt 1 tsk malen gurkmeja 1 tsk chilipulver 200 g vatten 250 g kokosmjölk 250 g vatten 2 msk limejuice 1 tsk risvinäger
Slökokad fisk och fiskbuljong

Slökokad fisk och fiskbuljong

Koka på lägsta tills fisken är klar (lite beroende av fiskstorlek för hur lång tid, kolla om ryggfena släpper)
Kokt fisk i persiljesås

Kokt fisk i persiljesås

Kokafisken i lättsaltat vatten. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten. Krydda fisken med salt och peppar
Äppeltzatziki med rökt fisk

Äppeltzatziki med rökt fisk

rökt lax (eller makrill). 1Äppeltzatziki. 4 dl matyoghurt 3 syrliga äpplen 2 klyfta vitlök 2 msk olivolja 1 msk honung salt malen svartpeppar
Pauls friterade fisk

Pauls friterade fisk

ca 600 g torskfilé (eller kolja- eller kummelfileér) 1 ägg 2 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 dl pankoströbröd (alt
Skånsk potatis med rökt fisk

Skånsk potatis med rökt fisk

Ta bort skinnet från fisken och bryt ner i mindre bitar. Servera potatisen tillsammans med fisken. 600 g rökt fisk. 800 g färskpotatis 2 knipplökar 1 msk smör 1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk 0,5 dl utspädd kalvfond 1 msk skånsk senap salt peppar smör till att steka 600 g rökt fisk
Husets vita fisk

Husets vita fisk

Koka potatisen och vänd den sedan i en klick smör, servera i en skål och strö över hackad dill. Fisk. Rulla in en tunn skiva lax i varje fiskfilè