Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Rensa och filéa fisken. Lägg fisken i smörad kastrull. Lägg på lock och sjud fisken 5-10 minuter. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 dl fiskbuljong. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar
Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper
500 g vit fisk (t. ex torsk eller sej) 4 msk rapsolja 14 curryblad 6 cm färsk ingefära, finhackad 2 rödlökar, finhackade 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade 6 klyftor vitlök, finhackade 2 tomater, finhackade 1,5 tsk salt 1 tsk malen gurkmeja 1 tsk chilipulver 200 g vatten 250 g kokosmjölk 250 g vatten 2 msk limejuice 1 tsk risvinäger
Ta bort skinnet från fisken och bryt ner i mindre bitar. Servera potatisen tillsammans med fisken. 600 g rökt fisk. 800 g färskpotatis 2 knipplökar 1 msk smör 1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk 0,5 dl utspädd kalvfond 1 msk skånsk senap salt peppar smör till att steka 600 g rökt fisk