Tillsätt resten av ingredienserna ( allt utom de tre dl mjöl som är till utbakningen). För några år sedan var det himla populärt att göra egna knäckebröd med en massa fröer och olja i
Det kallas ofta för GI-knäckebröd, kanske för att det inte innehåller vanligt mjöl. Du kan hitta många snarlika varianter på det här knäckebrödet på Internet
I just detta knäckebrödet ska vi använda oss av teffmjöl. Ett underbart fullkornsmjöl som används mycket Etiopien och Eritrea där det odlats under en mycket lång tid
Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten, så stora som du vill att knäckebröden ska bli. ex solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, hampafrön, vallmofrön mfl
Testade att improvisera ihop ett gluten- & laktosfritt knäckebröd med massa olika frön. Ingredienser~ självklart går det bra med annat mjöl och andra frön samt valfri smaksättning med tex kummin eller några örter
I det här knäckebrödet är det majsmjöl, vilket ger en nästan lite ostbågig smak. Tre plåtar och två olika recept, så nu har vi knäckebröd ett tag framöver
Detta är verkligen ett supergott alternativ till knäckebröd, ostkex eller som snack bara som det är. Genom att använda Fiberhusk istället för mjöl som bindemedel gör de lämpliga för både low carb-anhängare och glutenintoleranta
Jag bakar gärna inte bröd(förutom det populära knäckebrödet Svartsöknäcke som jag brukar göra), tycker det är kladdigt,omständigt och jobbigt att knåda, bökigt och lång tid tar det också
Jag var och fikade hos en vän som hade gjort sitt egna knäckebröd. 3 dl dinkelmjöl 1,5 dl solrosfrön 3/4 dl linfrön 3/4 dl sesamfrön 3 dl varmtvatten 3/4 dl olja 1 msk sirap 1 krm salt. Låt det stå 10 minuter så mjölet hinner svälla lite. Ställ in knäckebröden på 150 grader i 50 minuter. 3 dl dinkelmjöl. 1,5 dl solrosfrön. 3/4 dl linfrön. 3/4 dl sesamfrön
Annars går det ju bra med både sesamfrön, linfrön, solrosfrön, kummin. grovt mjöl till utbakning. Både Jörgen och dottern har länge nu tjatat om när jag ska baka "de där goda knäckebröden" och ja jag håller med, de är supergoda