Majsmjöl har en mild smak och passar till det mesta, såsom pajer, pizza, bröd och knäckebröd. Kombinera gärna någon form av nötmjöl med till exempel rismjöl, quinoamjöl eller bovetemjöl
Strax innan jag skulle gå och lägga mig igår fick snilleblixten att jag skulle baka fröknäckebrödmed pepparkakskryddor så det blev till att vara uppe längre än tänkt
Fröknäcke, eller för att komma undan det trendiga epitetet kan vi kalla det glutenfritt knäckebröd. Och jag kommer inte ösa över med flingsalt även fast det är det roligaste med hela bakningen
Jag hade nyligen bott på hotell och kände verkligen en saknad efter de där varma, smöriga, nybakade frallorna och croissanterna som de andra gästerna njöt av på frukostbuffén medan jag knaprade glutenfritt knäckebröd
Men detta knäckebröd är med mandelmjöl. Det var med i den senaste LCHF-Expressen och det är signerat Jessica Frej och Maria Blohm ur deras bok "Nytt bröd - baka gott utan gluten"
Fantastiskt gott knäckebröd som min kollega Maria bjöd på häromveckan. Smaksätt gärna med kanel. Bred ut/kavla degen så tunt som möjligt, på ett bakplåtspapper smörjt med rapsolja, så att degen inte fastnar
Jag fortsätter att experimentera för att hitta goda alternativ för allergiker och i dag har jag bakat glutenfria grova knäckebröd som jag skall ha på en Champagneprovning i kväll
Knäckebröd är något jag verkligen gillar. Pensla brödet med olivolja och strö av lite flingsalt över. Mina knäckebröd förvaras i en fin burk på köksbänken
Vill dela med mig av ett tips på ett mumsigt knäckebrödmed vegetabiliskt pålägg. Bred sedan ut smeten så tunt du kan på en plåt och krydda med havssalt och oregano