Knäckebröd maizena recept

7 Spara

Knäckebröd (glutenfria)

Första gången gjorde jag med maizena då jag inte hittade majsmjöl i affären. 2 dl majsmjöl2 dl blandade fröer tex linfrön (Max 1/4 dl), solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön1/2 dl solrosoljaFlingsalt, ett par nypor2 dl kokande vattenRör ihop alla ingredienser, tryck ut på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av ett bakplåtspapper
0 Spara

En fiffig knäckeblandning

Så varje gång jag vill göra en plåt knäckebröd hädanefter tar jag bara 2 dl av blandningen, 1/4 dl rapsolja samt 3/4 dl kokande vatten och blandar ihop. 3 dl maizena (majsstärkelse). 3 dl maizena (majsstärkelse)
3 Spara

Fiber knäckebröd

Om du bakar knäckebrödet i ett stort stycke, kan du bryta det i mindre bitar medan det är ljummet. Grädda knäckebrödet i 160° i ca 15-20 minuter eller tills knäckebrödet är helt knaprigt. 50 g Maizena Majsstärkelse
Sökförslag och sidor