För några år sedan var det himla populärt att göra egna knäckebröd med en massa fröer och olja i. Dessa smakade mer som salta kex/ chips och var långt i från de traditonella knäckebröd som vi är vana med
Sporra/försök att förbereda för rutor så det blir lättare att dela knäckebrödet då det är klart. Hembakt knäckebröd, 1 långpanna. 1 dl dinkelmjöl eko. 5 dl solrosfrön eko. 5 dl linfrön. 1 dl dinkelmjöl. 5 dl solrosfrön. 5 dl linfrön
I Thailand är det inte vanligt förekommande med knäckebröd. Receptet innehöll då dinkelmjöl/fullkornsmjöl men min version bakas med bovetemjöl så att vi håller oss från gluten
Jag var och fikade hos en vän som hade gjort sitt egna knäckebröd. 3 dl dinkelmjöl 1,5 dl solrosfrön 3/4 dl linfrön 3/4 dl sesamfrön 3 dl varmtvatten 3/4 dl olja 1 msk sirap 1 krm salt. Ställ in knäckebröden på 150 grader i 50 minuter. 3 dl dinkelmjöl. 1,5 dl solrosfrön. 3/4 dl linfrön
Det finns en uppsjö av recept på olika fröiga knäckebröd på bloggar och andra receptbanker. Jag har testat två olika knäckebröd, det ena hittar ni här och det andra får ni recept på i det här inlägget
För att få ett jämt knäckebröd, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och använd brödkavlen. 2 dl dinkelmjöl. 1 dl solrosfrön. 2 dl dinkelmjöl. 1 dl solrosfrön
2 dl fullkorns dinkelmjöl. 1 dl solrosfrön. 5 dl linfrön. Rör ihop allt i en bunke och bred sedan ut det (går utmärkt med en slickepott) i en bakplåtspappersklädd långpanna
Tänk att det är så enkelt att göra knäckebröd. Knäckebröd, 1 full plåt. 2 dl fullkorn dinkelmjöl. 1 dl solrosfrön. 2 dl fullkorn dinkelmjöl. 1 dl solrosfrön