Klassiskt dillkött recept

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Är extra glad att jag hann göra ordentlig mat igår som vi kan värma idag – för vad kan vara godare så här i början av hösten än dillkött
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassisktdillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. 300 g kalvbog
Dillkött LCHF och Paleo

Dillkött LCHF och Paleo

Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
Dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött på långlagad kalvbog

Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött på långlagad kalvbog
Dillkött med Smörstekta Morötter och Blomkål

Dillkött med Smörstekta Morötter och Blomkål

Kalvkött finns det riktigt fint här, om man vill laga till grytan på riktigt klassiskt vis. Svensk Husmanskost vid Medelhavet Dillkött är en favorit bland de gamla klassiska Svenska Husmanskosträtterna
Dillkött med sås på klassiskt vis

Dillkött med sås på klassiskt vis

Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme
Dillkött ( klassiskt)

Dillkött ( klassiskt)

använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet. Antal portioner. 4. Ingredienser. 300. g. kalvbog. 1. st. gul lök
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Ingredienser Portioner. 4 800 g kalvkött t ex bog 100 g rotselleri 2 morötter 1/2 purjolök 1 lagerblad 8 hela vitpepparkorn vitpeppar 1 tsk salt Sås 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 dl vispgrädde 5 dl kokspad (från köttet) 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar färskpressad juice av 1/2 citron ev ättiksprit (12%) ev socker 1 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Dillkött II

1.  Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet

Abborrfilé med sötsur dillsås

Smaka av balansen mellan ättika och socker, såsen ska smaka ungefär som den man gör till dillkött. Börja med såsen