Peach MelbaEn verkligt klassiskdessert som ofta tyvärr görs på konserverad frukt - färska, heminkokta persikor blir något helt annat, särskilt om man håller ner sockret som här
Tiramisu är en klassiskitalienskdessert som betyder ”Pick me up”, eller ”Dra mig upp” på svenska. Denna dessert finns i många olika varianter, denna variant är en väldigt snabb och enkel variant för den som vill ha en dessert snabbt
Om du istället vill göra sjuden maräng som är bra att toppa desserter med eller klassiska katalanska maränger ska alla ingredienser blandas från start och sjudas i vattenbad
Allt från syrliga smoothies, soppor, croissanter och grönsaker till klassiska hemrullade köttbullar (mer sällan), en klassisk kladdkaka, raw food-bollar och halloumi
Zuppa inglese är en klassiskitalienskdessert ”al cucchiaio” som man säger på italienska. Sedan varvas savoiardikex (vill man kan man även göra en klassisk rulltårtsbotten som man skär i kuber) som doppats i Alchermeslikören med dessa två krämer
Till valborgsmiddagen valde jag att göra två desserter en lätt citronsorbet i fläderläsk och vispad choklad med karamelliserad mandel och en syrlig hallonsås
Mandel pannacotta - klassisk panna cotta smaksatt med mandel och likören Amaretto. Panna cotta är en italiensk gräddpudding - god som den är men även att smaksätta
Värm ugnen till 200-225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten
En nydelig klassiskitalienskdessert som er rask å lage. (4-6 pers. )ca 3 ts gelatinpulver¾ dl melk7½ dl kremfløte1¼ dl sukker1 vaniljestangHa melken i en bolle og dryss gelatin over
Vanilj –och havrekaksglass med jordgubbsrippel Basen till vaniljglassen är en klassisk vaniljsås vilket gör att den också är underbart god att äta bara som den är