Detta fotot får duga så länge, tills bullarna är klara. I kväll har vi varit flitiga i köket, vi har hunnit med att börja på 3 sorters sillinläggningar som ska ätas på julafton, Brantevikssill, senapssill och citronsill
Flera av gårdagens experiment är fortfarande inte klara, för den färska laxen ligger i frysen i väntan på gravning och strömmingsfiléer ligger i gravningslag för att sedan hamna i sås
Tillhör ni de som hellre äter klara sillinläggnigar, alltså de som inte är krämiga, men ändå vill äta citronsill så har vi en riktig favoritinläggning här
Det märks också på smaken, den är inte alls så söt som många sillinläggningar. Vi som äter en naturlig, glutenfri kost klarar oss ofta bättre än de flesta från att få alltför mycket omega-6 genom vår dagliga mat
Denna gyllengula akvavit klarar det mesta av de smakrika sillinläggningarna. Denna gyllengula akvavit klarar det mesta av de smakrika sillinläggningarna
Glutenfria saffransfruktskorpor, glutenfritt julbröd, "vanliga" tekakor, några olika sorters glutenfria småkakor, fudge och saffranstryfflar är också klara
10 olika sillinläggningar. Förkylningstider och 75% av familjen är däckad - det är bara Lena som har klarat sig. 5 x sillinläggningar. 10 olika sillinläggningar
Den röda tråden för kvällen var att vi skulle gå in på ställen vi aldrig tidigare besökt och det klarade vi galant av och fick oss många positiva överraskningar
Då jag själv är en person som i nio fall av tio föredrar klarasillinläggningar framför krämiga, kan jag försäkra er om att denna krämiga sill är rent otroligt välsmakande