Denna chokladkaka kan i princip vem som helst svänga ihop på nolltid och resultatet blir nästan alltid fantastiskt. En härligt kladdig kladdkaka är verkligen den perfekta räddaren i nöden.
För en garanterat kladdig kladdkaka gäller det att ha stenkoll på klockan. Eftersom olika ugnar gräddar olika effektivt behöver inte den angivna tiden alltid gälla för att du ska få din kladdkaka så kladdig som du vill ha den. Ställ hellre klockan på lite kortare tid än vad som anges i receptet. Sedan är det bara kolla kakan under gräddning. Öppna ugnen, ta tag om formen och skaka lite lätt fram och tillbaka. Om kakan dallrar väldigt mycket kan det vara läge för några minuter till i ugnen. Om det inte dallrar alls är det hög tid att plocka ut kakan.
En kladdig kladdkaka är fantastiskt god som den är. Men att smaksätta kladdkakesmeten är också trevligt som variation. Förslag på smaksättningar är exempelvis hallon, lakrits eller polkagrisar. Kladdig kladdkaka med nutella är en annan favorit. Var inte rädd för att experimentera!
Du vet väl att kladdkakan har fått en alldeles egen dag? Den sjunde maj är det kladdkakans dag, så då är det läge att frossa lite extra i härligt kladdig kladdkaka!
“Detta är den godaste kakan jag någonsin bakat! Tyvärr finns inte receptet tillgängligt längre och jag har tappat bort lappen där jag hade det uppskriven. Skulle vara så tacksam om någon som har det skulle vilja dela Det med mig!”
Toppkommentarer i kladdig kladdkaka
“Supergod”
Visa alla 3 kommentarer“Den var jätte god! Lätt att blanda ihop.”
Visa alla 3 kommentarer“Jäpp”
Visa alla 2 kommentarer“Detta är den godaste kakan jag någonsin bakat! Tyvärr finns inte receptet tillgängligt längre och jag har tappat bort lappen där jag hade det uppskriven. Skulle vara så tacksam om någon som har det skulle vilja dela Det med mig!”
Se recept“Jättegod?”
Se recept“20-23 min”
Se recept