Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja. Förväll kirskålen/nässlorna. Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. 4 dl olivolja eller rapsolja. ca 2 liter kirskål
Avsluta med att hälla lite olivolja överst. Men som tur är så håller sig Kirskålen enbart där. Ingredienser7,5 dl kirskål1 dl löktravflera dl olivolja2 nävar finriven Parmesanost1 dl solroskärnorsaltMixa alla ingredienser och späd med olja till önskad konsistens. 7,5 dl kirskål
Stek på medelvärme i lite olja i en panna tills de mjuknar. Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek
oliv- och rapsolja (helst kallpressad). Kirskål. När vi flyttade till hus fick jag en trädgård full av kirskål på köpet och bestämde mig snabbt för att försöka utrota den
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)