Kirskål olivolja recept

Kirskål & avokadopasta

Kirskål & avokadopasta

Låt spagettin rinna av och häll sedan olivolja över. Bara till att plocka en bukett kirskål med sig in och sätta spagettin på kokning
LCHF - Pesto på nässlor &  kirskål till lax!

LCHF - Pesto på nässlor & kirskål till lax!

Förväll kirskålen/nässlorna. Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. 4 dl olivolja eller rapsolja. ca 2 liter kirskål
Ogräspesto av Kirskål och Löktrav

Ogräspesto av Kirskål och Löktrav

Avsluta med att hälla lite olivolja överst. Men som tur är så håller sig Kirskålen enbart där. Ingredienser7,5 dl kirskål1 dl löktravflera dl olivolja2 nävar finriven Parmesanost1 dl solroskärnorsaltMixa alla ingredienser och späd med olja till önskad konsistens. 7,5 dl kirskål
Lammgryta med kirskål

Lammgryta med kirskål

Bryn dem med den finhackade vitlöksklyftorna i olivolja. Häll försiktigt ner kirskålen i lammgrytan och rör ner den emellanåt
Ogräspesto av kirskål och löktrav

Ogräspesto av kirskål och löktrav

flera dl olivolja. Men som tur är så håller sig kirskålen enbart där. Avsluta med att hälla lite olivolja överst
Detox-dax

Detox-dax

Ekologiska grönsaker såsom gröna bladgrönsaker, rödbeta och kronärtsskockor samt "ogräs" såsom maskors, kirskål och nässlor
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Hacka lök och stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Förväll kirskålen. Olivolja. Lägg i kirskålen och sen allt i det förgräddade pajskalet
Kirskålspesto, Kikärtsknäcke & Dagsattplocka.se

Kirskålspesto, Kikärtsknäcke & Dagsattplocka.se

Smaka av och tillsätt tex mer olivolja eller mandlar om du tycker att det behövs. Kikärtsknäcke med Kirskålspesto ♥ I bakgrunden syns en Tusensköna som även den är ätbar, läs mer om den HÄR
Fetaost och kirskålspaj - kan man äta ogräs?

Fetaost och kirskålspaj - kan man äta ogräs?

Stekt den rensade kirskålen i olivolja tillsammans med vitlök. olivolja. Det ena lägret äter kirskål och hyllar dess hälsoeffekter, det andra säger bestämt
Kan du inte utplåna den - ät den!

Kan du inte utplåna den - ät den!

Kirskålen. Så förlika dig med att du fått in ogräsplågan Kirskål i din trädgård, och laga smarriga saker av den
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Lägg i kirskålen. 500 g kirskål. 1 msk olivolja. Pajdeg. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg
Ribollita - en vegetarisk smakbomb

Ribollita - en vegetarisk smakbomb

½ dl god olivolja. ½ dl god olivolja. Trots att ingredienslistan är lång är det otroligt billig mat för under 10 kr per måltid, särskilt med kirskål, troligtvis vårt vanligaste ogräs som faktiskt smakar riktig gott. 300g grovhackad svartkål/mangold/kirskål. Lägg sedan lök, selleri, morot och olivolja i din sopp-gryta och stek 10 minuter till det känns mjukt, utan att det tar så mycket färg. 1msk god olivolja. 300g grovhackad svartkål/mangold/kirskål. 1msk god olivolja

Vegetarisk minibuffé med naan bröd

När jag planerade det här inlägget tänkte jag först bara skriva om min goda pesto med kirskål och örter, som jag hittade på i all hast förra veckan
Min nya favoritröra!

Min nya favoritröra!

Om några veckor går det nog att plocka ihop småblad av kirskål och fixa till en pesto av det. 4-6 Ingredienser Cirka ⅓ litet broccolihuvud 1½ - 2 dl olivolja 1 liten finhackad klyfta av vitlök cirka ¾ dl valnötter 1 rejäl näve flatbladig persilja Salt, peppar Instruktioner Dela ett lite broccolihuvud i mindre buketter. 4-6 Ingredienser Cirka ⅓ litet broccolihuvud 1½ - 2 dl olivolja 1 liten finhackad klyfta av vitlök cirka ¾ dl valnötter 1 rejäl näve flatbladig persilja Salt, peppar Instruktioner Dela ett lite broccolihuvud i mindre buketter
Pesto - snabblagad sommarmat

Pesto - snabblagad sommarmat

Det går förståss att använda sig av lite ogräs också, som kirskål eller maskrosblad. Olivolja. Idag ska ni inte få ett recept på pesto, även om rubriken låter påskina det

HELGEN!

Kirskål. Sedan stekte jag dem gyllenbruna och serverade med Bönpasta*, Ärtskott*, Lingon*, Olivolja*, Havssalt* & Citron*