20Igår testade jag att göra lite kycklingwok. Kinesiskkycklingwok. 5 oktober 2014, 12. Har aldrig testat mig på att göra wok själv förut så jag tyckte det skulle vara lite roligt att testa på sådär
Såser som ostronsås, kinesisk soya, fisksås, mirin och sesamolja är billiga ingredienser om man vill lyckas med smakerna, de är dessutom så pass dryga att de räcker till många, många middagar så köp hem lite roliga flaskor och börja experimentera
Hetta upp kycklingwoken och rör ner såsen. 1 dl vatten1 hönsbuljongtärning1 dl ananasjuice½ dl rödvinsvinäger½ dl socker½ dl tomatpuré1 msk kinesisk soya1 msk maizena redning Gör så här
3 msk kinesisk soja. Tärna eller strimla kycklingen i jämnstora bitar. Skiva champinjonerna och gör samma sak med zucchinin, fast med zucchinin något tjockare skivor och dela dem sedan i delar om fyra
Kycklingwok med krispiga grönsaker och jordnötter, 4 pers. 1 msk kinesisk soja. Kycklingwok med krispiga grönsaker och jordnötter, 4 pers 600 g kycklingfilé, skuren i strimlor. 1 msk kinesisk soja