Kinesisk förrätt recept

Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling

Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling

När jag var liten gick vi ofta på kinesisk restaurang (NÄR vi gick på restaurang vilket inte alls var ofta) och då åt jag alltid soppa till förrätt
Kyckling San Fransisco v2

Kyckling San Fransisco v2

Kinesisk krispig fläsksida. 6 (förrätt). Cook Time. 45 Min. Köttfärsbullar i tomatsås. 90 Min. Servings. 4. 10 Min. Äggsås med dill till torsk
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

(under tiden äter ni förrätt). 1 tsk kinesisk soja. 1 tsk kinesisk soja. Måste bara få dela med mig av detta underbara recept
Kyckling med bambuskott

Kyckling med bambuskott

Min dotter ville äta kräftor, så vår nationaldagsmeny bestod av kräftor till förrätt följt av en fantastiskt god grillmiddag som sambon stod för denna gången
FILETTO DI POLLO

FILETTO DI POLLO

Denna smakrika rätt passar som en kall förrätt eller kanske allra bäst som en del av en buffé. 1 tsk kinesisk soja. 1 tsk kinesisk soja
Nyårsmeny

Nyårsmeny

Förrätt. 2 msk kinesisk soja. 2 msk kinesisk soja. Snart är det dags för nyårsafton och här kommer tips på en nyårsmeny
Kantarellfylld lövbiff med dijonsenap

Kantarellfylld lövbiff med dijonsenap

Till förrätt hittade jag en liten burk vaktelterrin i kylskåpet. Förrätt efter hopplock i kylskåpet. 1 msk kinesisk soja. 1 msk kinesisk soja
Glöggsås - perfekt till grillat kött

Glöggsås - perfekt till grillat kött

½ msk kinesisk soja. Till förrätten serverades också hembakt bröd. ½ msk kinesisk soja. Vinet till förrätten var jag bara tvungen att ta kort på, för det var riktigt gott
Schlagerfest igen..

Schlagerfest igen..

kinesisk soya. Kan även serveras som en förrätt. Köttfärsknyten i salladsblad á la Jones 400 gr blandfärs 2-3 msk oystersås 2 msk mörk kinesisk soya 1 hackad röd chili 1 kruka färsk hackad koriander 1 nypa socker svartpeppar 0,5-1 tsk paprikapulver 0,5 tsk kajennpeppar 1 isbergssalladshuvud 2 dl sweet chili sås Gör så här
Middag med höstens smaker

Middag med höstens smaker

-)Istället för förrätt fick barnen crostini toppade med kantarell-cream cheese, rostade pinjenötter och timjan
Hej då påsken!

Hej då påsken!

1 msk rapsolja1 msk kinesisk soya1 msk osötad senap2 msk finhackad färsk/fryst persilja1 tsk torkad timjanSätt ugen på 175°. eller 4 förrätter (servera då tillsammans med tex ruccola och lufttorkad skinka)2 knippen färsk grön sparris100 g riven parmesanost70 g pinjenötterVärm ugnen till 225°. 1 msk kinesisk soya. 4 förrätter (servera då tillsammans med tex ruccola och lufttorkad skinka)
Fläskkarré med asiatiska smaker.

Fläskkarré med asiatiska smaker.

Maten på Amiralen var väl så bra den kan bli när det är närmare 900 personer som ska serveras samtidigt, räkbakelse till förrätt och kalvytterfilé till varmrätt. Fläskkarré med asiatiska smaker  4-6 port1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl (för att koka sås av marinaden)Marinad3 pressade vitlöksklyftor4 dl kinesisk soja1 dl vatten½ dl ketchup1 tsk sambal oelek½ msk rödvinsvinäger2 msk farinsocker30 g riven färsk ingefära (ca 5 cm lång bit av en normaltjock ingefära)Rör samman alla ingredienserna till marinaden i en gryta som köttet precis får plats i, det ska alltså vara tight mellan grytans kanter och köttet. 4 dl kinesisk soja

Musslor med vitlök och rökt paprika

Serveras som tapas eller förrätt. Jag använde en hel kinesisk vitlök men hade kanska använt ungefär 4 stycken vanliga klyftor