Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans medvitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biffmed bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
En förskolelärare berättade om en liten flicka, adopterad från Kina, som inte ville äta på dagis. Gör en grop i varje biff och fördela mozzarellan i dem
Snabbspola några år och några hundra miljoner i investeringar ifrån bland annat Google, Bill Gates och Li Ka-Shing (en av kinas rikaste män) och The Impossible Burger var klar
Ho’s Kina, Stockholm. Under biffen finns sallat, rå lök och längst ner majonnäs. Själva biffen har riktigt fast och fin konsistens, den är välstekt, saftig, och, ja, oerhört köttig
I dag försökte jag mig på att plocka ihop någon sorts kinarätt av det vi hade i kyl och skafferi (alltså kinarätt a la svensk kinarestaurang vilket ju inte är samma sak som mat från kina)
Man tror kanske att tofu bara passar i det asiatiska köket, wokrätter och dylikt, eftersom tofun ursprungligen kommer från Kina och används flitigt i hela Asien
Sant är däremot att Stroganoff är en mycket utbredd rätt som lagas i bland annat USA, Storbritannien, Japan, Kina och Brasilien, fast då i olika skepnad, med eller utan svamp, tomatpuré och nötkött