Kimchi recept

KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

) kimchiproduktion. På fredag är det klart och jag får smaka på den syrliga, salta, starka och krispiga saligheten som är Kimchi
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Skölj salladskålen och skär den i grova bitar, ca 4 cm stora. Lös upp saltet i en stor skål med vattnet och lägg i salladskålen
Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, Koreas vanligaste sidorätt står det på Wikipedia. Kimchi. Nu är kimchin klar att ätas. Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet
Kimchi

Kimchi

Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg salladskål 3/4 dl salt 2 msk chilipeppar (torkat pulver) 1 1/2 msk asiatisk fisksås 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk riven ingefära 2 dl finhackad purjolök 2 tsk strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Lös upp saltet i vattnet. Hacka kålen i grova bitar och rättikan i 2x2 cm kuber. Lägg dem i saltvattnet med en tyngd ovanpå och låt dra över natten
Mandelmanns kimchi

Mandelmanns kimchi

Nu kan kimchin (eller surkålen) packas om i mindre burkar om man vill. Ansa och skala kål och morötter (bara kål om du vill ha surkål)
Snabblagad Kimchi

Snabblagad Kimchi

Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
Kimchi

Kimchi

Foto. Theres Lundén. Ett supergott Koreanskt tillbehör som passar till det mesta. Kålen får en frisk och fräsch smak med lite sting
Kimchi – obligatorisk i Korea

Kimchi – obligatorisk i Korea

Kimchi är Koreas signatursidorätt. Gör gärna dubbel sats och gör en Kimchi tchigae, kimchigryta då ska kimchin vara väl syrad, minst 2 veckor gammal
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Vit Kimchi

Vit Kimchi

Därefter är kimchin redo att ätas. 1 kg salladskål. 1100 g päron, rivet. 150 g ingefära. 125 g vitlök. 120 g jodfritt havssalt
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur