Idag blir det kikärtsbiffar serverade medtzatziki och en fräsch sallad. Börja medtzatzikin. Blanda gurkraspet med yoghurt och smaka av med vitlök och svartpeppar
Fullt med aromatiska kryddor och andra nyttigheter. TZATZIKI. Börja med att skala potatisarna och hacka dem i klyftor, koka dem mjuka i lätt saltad vatten
Blanda sen ihop alla ingredienser och mixa till en slät smet med stavmixer. Det fick bli kikärtsbiffar förrut Improviserade ihop ett recept som verkligen blev jättebra, asgoda var dom Till biffarna blev det även klyftpotatis och tzatziki
Biffarna serverade jag medTzatziki och sallad. Tzatziki. Fick lite inspiration från gårdagens avsnitt av Sveriges Mästerkock att göra kikärtsbiffar då de gjorde falafel
För att dämpa den lite negativa inställningen i familjen till vegetariskt serverade jag tzatziki till kikärtsbiffarna, det receptet hittar du HÄR, men frågar du mig så kommer kikärtsbiffar och rotfruktsgratäng mer till sin rätt utan tzatziki
En jättebra kväll verkligen Till förrätt fick vi vitlöksbröd och sallad, till varmrätt kikärtsbiffarmed klyftpotatis och tzatziki och till efterrätt blev kladdkaka med grädde
Kikärtsbiffarmed rabarberchutney,vindruvor. Sallad med kycklingspett och tzatziki. Vandrarhemmet i sig var inget direkt att hurra över men det ligger i en underbar miljö med mycket kulturhistoria och fina promenadvägar/leder i dramatisk natur med strömmande vatten och trolsk vegetation
Först ut är kikärtsbiffar. Servera dom tillsammans med bulgur och hemmagjord tzatziki (matyoghurt med pressad vitlök och lite riven gurka) så har man en riktigt bra vegetarisk middag för hela familjen