Servera till biffarna medtomater och blandade gröna blad. tomater. Blanda sköljda kikärter, psylliumfrön, vatten, tomat, skalad lök och vitlök, garam masala, salt och peppar i skålen till matberedaren med kniven monterad
Dessa kikärtsbiffar gjorde jag i veckan och de blev riktigt bra. I och med att det är rätt mycket potatis i så försvinner lite utav kikärtssmaken, men jag tyckte att det var helt okej
Dessutom en liten blandsallad med gröna blad, soltorkadetomater, färsk basilika, valnötter. Kryddade med kanel, ingefära, muskot, salt, svartpeppar, lite cane syrup
Först ut är kikärtsbiffar. Och det är rätt schysst med en middag för en familj för en femtiolapp. Ett paket för en tjuga, lite krossade tomater och soltorkadetomater (som man kanske redan har hemma
Strimla rädisorna, halvera tomaterna och skär osten i kuber. På menyn stod det vegetariskt i form av fördrink med snittar med olivfärskost och till varmrätt kikärtsbiffar, färskpotatissallad och morotstsatsiki och till efterrätt Arlas nya mjukglass med färska jordgubbar
Istället tar jag och beslutar mig för att göra kikärtsbiffar till lunch. I med lite mjöl, en klick yoghurt, lite soltorkadetomater, salt, peppar och några puffar spiskummin
Spola av med kallvatten och strimla tomaterna. Spola kikärterna med kallvatten i ett durkslag. Tillsätt olja medan maskinen går tills massan blir slät och samlar sig till en boll
Servera till biffarna medtomater och blandade gröna blad. tomater. Blanda sköljda kikärter, psylliumfrön, vatten, tomat, skalad lök och vitlök, garam masala, salt och peppar i skålen till matberedaren med kniven monterad
Skär de soltorkadetomaterna i bitar och mixa tillsammans med oljan och balsamvinägern. Blanda de mixade tomaternamed hackade tomater, rödlök och hela basilikablad