Blanda ner lökblandningen i kikärtsmassan tillsammans med ½ tsk mald koriander, ½ tsk mald spiskummin, en gnutta sambal oelek, svartpeppar och en nypa salt
480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor 2 st Ägg 1 stor eller 2 små klyftor Vitlök 1 liten Rödlök 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflakes 1 Knippe Färsk koriander eller persilja 1-2 tsk Oraffinerat havssalt 3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) till stekning Kokosolja /smör
Idag blir det kikärtsbiffar till middag hos oss. 1 kryddmått koriander (vi maler från korianderfrön, man kan säkert ta blad också). 1 kryddmått koriander (vi maler från korianderfrön, man kan säkert ta blad också)
1 msk malen koriander. Skölj kikärterna, låt rinna av och lägg i bunke. Skölj matvetet, låt rinna av. Grovdela skalad vitlök och örtstjälkar, lägg i kikärtsbunken tillsammans med olja, kryddor, urkärnad och grovdelad chili, salt och ägg
Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från
Lins- och kikärtsbiffar, 10 st. Tillsätt resten av linserna, 1½ msk olja, 1 dl majsmjöl, 1 msk tandoorikrydda, (torkad) persilja, (torkad) koriander och blanda om väl