Jag har aldrig tidigare lagat kikärtsbiffar, eller något med kikärtor över huvudtaget, men jag älskar hummus och jag älskar falafel även om jag äter det extremt sällan så det kunde ju liksom inte bli fel tänkte jag och slängde ner en burk av Zetas kokta kikärtor i varukorgen på Ica under gårdagen
Jag kan tänka mig att gratängen även kan passa bra tillsammans med bönbullar eller någon form av bön- eller kikärtsbiffar (se recept under etiketten bönbullar eller biffar och liknande)
Receptet kommer från ”Detox” (ICA Bokförlag) av Ulrika Davidsson. 1. Skölj kikärtorna ordentligt och lägg i en matberedare tillsammans med potatisen och mixa i någon minut
Jag vet inte hur många gånger jag har prövat olika recept på kikärtsbiffar/falafel och jag blir lika besviken varje gång när dom smular sönder sig i stekpannan och inte går att vända, så nu har jag exprimenterat fram ett eget, helt perfekt recept