Fördela kräftstjärtarna längs med mitten över lax och sparris. Blanda ca 250 g av kräftstjärtarna (spara resten till garnering) med keso, majonnäs, philadelphiaost, morötter, äpple, salladslök och dill i en skål. 2 st kräftstjärtar. 250 g keso
) 1 port 1 port kokt avsvalnad pasta 75 g färdigstuvad spenat (finns fryst från Findus) 1 msk Philadelphiaost med smak 2 msk lättcréme fraiche 100 g kräftstjärtar ½ avokado i tärningar 100 g körsbärstomater i klyftor 1 dl blandad tärnad frukt Blandad sallad 1 dl keso 1 msk lättcréme fraiche 1 msk Sweet Mango Sauce (Ica) Tina den färdigstuvade spenaten och rör ned philadelphia och lättcréme fraiche. Blanda keson med lite créme fraiche och sweet mango sauce och servera till 1 port. 100 g kräftstjärtar. 1 dl keso
Blanda keso och yoghurt. Vänd ner kräftstjärtar och hackad dill. Risonisallad till 4 personer4½ dl risoni2 små fänkål (ca 300g)250g sparris (fryst funkar bra)2 msk olivolja1 brk kräftstjärtar (170g)1 kruka dil50 g blandad salladsalt och pepparCitrusyoghurt250g keso1 dl matlagningsyoghurt1 msk pressad citron1 tsk rivet citronskalSalt och svartpepparKoka pastan enligt anvisning på paketet
Keso med banan och kanel. Kräftstjärtar i lag. Häll av kräftstjärtarna. Häll upp soppan i skålar och lägg i en klick crème fraiche och toppa med kräftstjärtar
Keso med banan och kanel. Häromveckan gjorde jag en variant med anknytning till augustitidernas kräftskivor, så jag bytte räkorna mot kräftstjärtar och hade även i lite riven västerbottenost och finhackad rödlök
Idag blev det en variant med en himla god röra på keso, skaldjur, avokado och diverse annat. ) Några tunna skivor rödlök Skagen & Avokadoröra 1 dl blandade skaldjur (räkor, crabfish och kräftstjärtar slängde jag ned) ½ liten avokado i tärningar 1 msk stenbitsrom 1 dl keso 2 msk lättcréme fraiche 1 msk philadelphiaost 1 msk pressad citron Blanda samman Skagen & Avokadoröran och ställ den i kylen så länge. 1 dl keso
Fyllningarna går att variera i oändlighet och jag hade faktiskt med mig en fylld pannkaka till lunch på jobbet idag också fast då var det med kräftstjärtar, ägg och keso
½ dl kräftstjärtar. Paella med Kyckling & Skaldjur 1 port ½ dl långkornigt ris 1 tsk smör ½ dl vatten ½ dl pressad apelsinsaft ½ kuvert saffran 1 grillad kycklingklubba ½ dl räkor ½ dl kräftstjärtar 10 körsbärstomater ½ sharonfrukt i mindre bitar 1/4 mango i mindre bitar ½ avokado i tärningar 1 tsk paellakrydda alt lika delar paprikapulver, gurkmeja, cayennepeppar och vitlökskrydda 1 dl keso 1 msk lättcréme fraiche 1 msk Sweet Ananas & Mangosauce (Ica) Blanda ihop ingredienserna till den kalla röran och ställ in den i kylskåpet så länge. 1 dl keso