Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Ofta går det att använda matlagningsyoghurt eller kesella/kvarg som bas i olika såser. Tzatziki – blanda ihop naturell yoghurt, riv gurka och pressa i vitlök till önskad smak
och en sås med avocado, kesella, crème fraîche och basilika till. Tillsätt kesella samt crème fraîche, juice från en halv lime, färska basilikablad och lite salt och peppar
Kyckling med grönsaker som morot, gurka, sallad, tomat och paprika samt avokado, fetaost, pumpakärnor och en kall sås gjord på kesella, naturell yoghurt, gurka och vitlök Mellanmål på eftermiddagen
Med lax och en kall sås gjord på kesella, naturell yoghurt och dijonsenap blev detta en god måltid. rofrukter och grönsaker med makrill i tomatsås och kesoEn annan lunch
Är du sugen på ett hälsosammare alternativ till gräddglassen är det snabbt gjort att ta en stavmixer och blanda naturellkesella/kvarg med frysta bär av valfri sort
Blanda kesella med dill, citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på en tallrik och ringla över såsen. Ingredienser(4 portioner)4 skivor grovt bröd4 - 8 st fiskekakor (beroende på storlek)1 påse grönsaksblandningDressing2 dl kesella / naturell yoghurt / gräddfil eller liknande1 tsk torkad till1 tsk citronsaftsalt, pepparRosta brödet. 2 dl kesella