Kavring surdeg recept

Kavring på surdeg

Kavring på surdeg

700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Kavring

Kavring

Lös upp jästen i vattnet och surdegen. Rågsurdeg. Grädda kavringen i cirka 90 minuter. Dag 1– Anrörning. Mät upp mjöl, kummin och salt i en bunke
Rosendals Kavring

Rosendals Kavring

Första brödet att baka ur den boken blev kavring. Dag 1 kväll4 dl ljummet vatten50 g surdegsgrund (kan enligt boken uteslutas, det är mycket jäst i degen, så surdegen är nog mest för smakens skull. 50 g surdegsgrund
Kavring

Kavring

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt anrörningen samt surdeg och rågmjöl. Rågsurdeg. Dag 1 – anrörning. Mät upp mjölet i en bunke och väg upp den malda kumminen
Kavring

Kavring

-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin
Hembakad kavring

Hembakad kavring

Surdeg. Låt skållning och surdeg vila i rumstemperatur över natten. Blanda samman skållning och surdeg. Surdeg
Kavring

Kavring

Du behöver också mata upp rågsurdeg så att den blir pigg och alert. 25 g jäst / 2 dl ljummet vatten / 350 g grovt rågmjöl / skållning och surdeg från dagen innan
Workshop:  Baka med surdeg

Workshop: Baka med surdeg

Eventuellt gör vi även "grovbröd/kavring". Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
WORKSHOP - Baka med surdeg

WORKSHOP - Baka med surdeg

Eventuellt gör vi en "kavring/grovbröd" också och till det behövs en avlång form att ta hem degen i. I alla fall håller jag på och sköter om alla mina surdegar, läser om mjölsorter, baktekniker och olika brödtyper från hela världen
Variant på kavring

Variant på kavring

Det var ett recept som innehöll både surdeg och jäst. Under det recpetet fanns ett recept på kavring som lät spännande
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Kombinerat med täcket på knaprig kavring blir den helt oemotståndlig. Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
Veckomatsedel med dag för dag prepp inför jul

Veckomatsedel med dag för dag prepp inför jul

prova att baka kavring – snabbt och enkelt med bakpulver, bikarbonat och filmjölk. Annars kan vi rekommendera Wicklunds saftiga vörtbröd av surdeg, Almas sirapslimpa, ljus råglimpa eller valnötsbröd
Midsommarbröd – Kavring med surdeg

Midsommarbröd – Kavring med surdeg

Kavring med surdeg. Efter litet funderande så föll valet på Kavring, ett klassiskt bröd som tydligen har sitt ursprung i Skåne och Danmark

Rosendals kavring

1 dl surdeg , (se separat recept. 1. Dag 1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Täck den med plast. Låt stå svalt till nästa dag

Kavring

Tillsätt surdeg, skållningen och mjölet lite i taget. Efter andra provbakningen på denna kavring kan jag nu ge er receptet