Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 6 dl filmjölk. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål
Rör ner filmjölken och sirapen. 8 dl filmjölk. 8 dl filmjölk. Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
Blanda sedan i filmjölk och sirap. 1,2 l filmjölk. Blanda alla torra ingredienser. Degen blir klibbig. Lägg ett smörpapper i botten på en braspanna och bred ut smeten
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
5 dl filmjölk. Smöra och bröa 2 formar på c. a 1½ l styck. av valfritt utseende. Sätt ugnen på 150 grader. Alla torra ingredienser blandas väl i en bunke
Grädda i ugnen på 150 grader i 1½ timme ½ L Filmjölk. Snabbt ,lätt o enkelt. du behöver aldrig ta i "degen" utan rör bara ihop allt eller kör med elvisp o klicka den kladdiga smeten/degen ut i 2 st avlånga bröd formar