Kavring filmjölk recept

Kavring

Kavring

Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 6 dl filmjölk. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Rör ner filmjölken och sirapen. 8 dl filmjölk. 8 dl filmjölk. Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
Mumsig kavring

Mumsig kavring

Mums med kavring. Kavring är det bästa som finns och är för mig ett måste på jul/påsk bordet. 3 dl filmjölk. 3 dl filmjölk
Kavring i långpanna.

Kavring i långpanna.

Blanda filmjölken med allt utom rågsikten. 1½ l filmjölk. 1½ l filmjölk. Detta bröd är försvinnande gott och urenkelt att göra
Kavring

Kavring

Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 16 dl filmjölk. 5 msk bikarbonat 1 msk bakpulver 4 dl sirap mörk 6 dl filmjölk Ugn
Kavring

Kavring

Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Filmjölksbröd är gott och smidigt när man inte orkar ge sig på att knåda jäsdegar. 5 dl filmjölk. 5 dl filmjölk
Kavring - Recept

Kavring - Recept

Häll filmjölk, sirap och smör i en. Kavring. Tillsätt det i filmjölksblandningen. 9 dl filmjölk (1000g). 9 dl filmjölk
Kavring klassisk

Kavring klassisk

Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar
Grövre kavring med morötter

Grövre kavring med morötter

Blanda filmjölk, sirap och morot i en bunke. Som all kavring bör den skivas i tunna skivor. ½ l filmjölk
glutenfria kavring

glutenfria kavring

5 dl laktosfri filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl fibrex 3 dl rismjöl 1 dl bovetemjöl 1 dl teffmjöl 1 dl havremjöl 0,5 msk malen fänkål 0,5 msk malen anis 1 tsk salt 1,5 tsk bikarbonat smör, till form och pensling
Hembakad kavring

Hembakad kavring

Värm filmjölken fingervarm och häll den över jästen, rör om tills jästen löst sig. 5 dl filmjölk. Ugn 175°
Kavring med solrosfrön

Kavring med solrosfrön

8 dl filmjölk. Ugn 175°. Smörj och mjöla två bakformar som rymmer 1½ liter. Blanda alla ingredienser i en bunke och fördela sedan i bakformarna
Dagis kavring

Dagis kavring

Blanda sedan i filmjölk och sirap. 1,2 l filmjölk. Blanda alla torra ingredienser. Degen blir klibbig. Lägg ett smörpapper i botten på en braspanna och bred ut smeten
Kavring på surdeg

Kavring på surdeg

700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt

Vört kavring

5 dl filmjölk. Smöra och bröa 2 formar på c. a 1½ l styck. av valfritt utseende. Sätt ugnen på 150 grader. Alla torra ingredienser blandas väl i en bunke
Årjängs Kavring

Årjängs Kavring

Grädda i ugnen på 150 grader i 1½ timme ½ L Filmjölk. Snabbt ,lätt o enkelt. du behöver aldrig ta i "degen" utan rör bara ihop allt eller kör med elvisp o klicka den kladdiga smeten/degen ut i 2 st avlånga bröd formar