Varva med kassler och ananasskivorna i den smörade ungsäkra formen. Blanda ihop grädden och crème fraichen tillsammans med spad ifrån den konserverade ananasen i en bunke
Hittade ett recept med kassler, ananas och ingefära som jag lagade idag. Kasslerlåda med ananas och ingefärssås4 portioner 3 dl fullkornsris1 hönsbuljongtärning500 g kassler1 burk skivad konserverad ananas i juice Ananas- och ingefärssås2 dl ananasjuice2 dl mjölk1 dl vispgrädde2 msk kycklingfond3 msk vetemjöl2 tsk riven ingefärasalt, peppar2 dl riven lagrad ost Till serveringSallad Gör så härKoka riset med buljongtärningen Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnsfast form Skär kasslern i centimetertjocka skivorHäll ananasjuicen i en kastrull och spara till såsenLägg kassler med ananasskivor ovanpå, lite omlott på risbädden. Ananas- och ingefärssås Blanda ananasjuice, mjölk, grädde och mjölKoka upp under omrörning låt sjuda i 3 minuterSmaksätt med riven ingefära, salt och pepparBlanda ner ost och rör om tills osten smältHäll såsen över kasslern och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuterPudra över lite paprikapulver På bilden ser det ut som kasslern badar i sås men sanningen är att jag valde för liten form så såsen kunde inte sjunka ner mellan kassler och ananasskivor utan la sig ovanpå
Kassler passar fint tillsammans med ananas, mango och banan tycker jag. ) 4 port 2 dl ris 1 gul hackad lök 1 tsk gurkmeja 1 tsk curry 1 tsk kanel 4 dl vatten 400 g kassler i tärningar 1 liten burk champinjoner 1 purjolök i skivor 5 strimlade soltorkade tomater 1 tsk curry 1 burk ananasskivor i bitar 1 mango i tärningar 1 banan i skivor 300 g körsbärstomater i klyftor 2 ½ dl matlagningsgrädde 2 msk mango chutney 1 tsk sambal oelek 1 dl riven ost Fräs den gula löken tillsammans med kryddorna i smör. 1 burk ananasskivor i bitar
Skär ananasen i bitar. 1 burk ananasringar. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs lök och svamp i matfettet. Kasslern skärs i strimlor, lägg allt i en ugnsform
Öppna burkarna med ananasen och ta upp skivorna lägg upp dom på en litet fat. Blanda oljan, juicen från ananasen, mjölken, salt peppar vitlökspulvret och grädden i en skål